• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Riolering vervangen

Uw riolering laten vervangen door vakmensen


Is uw riool sterk verouderd of keren rioolproblemen steeds terug? Dan kan het vervangen van uw riool een goede oplossing zijn. Omdat dit vrij ingrijpend is, zullen we ook de alternatieven bekijken zoals riool reparatie of rioolrenovatie. Veel rioolproblemen, zoals een verstopt riool, lekkages of een rioollucht in huis of op kantoor kunnen namelijk ook op deze manier opgelost worden. Voor al deze werkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem direct contact op

Waarom riool vervangen?


In het verleden werden rioleringsbuizen gemaakt van gres of gietijzer. Wanneer u nog zo’n riool heeft, is de kans aannemelijk dat uw riolering vroeg of laat aan vervanging toe is. Tegenwoordig zijn de rioleringsbuizen gemaakt van kunststof en gaan ze 30 tot 60 jaar mee. Ondanks deze lange levensduur is slijtage aan uw riolering niet te voorkomen.

Onze vakmannen vervangen uw riool snel en vakkundig


Is uw riolering toe aan vervanging? Dan komen we graag bij u langs om de situatie te beoordelen. Hiervoor kunt u 24/7 contact met ons opnemen, ook in het weekend en op feestdagen. Door de landelijke dekking zit er altijd wel een vestiging bij u in de buurt. Onze expert doet onderzoek naar de staat uw riool en gebruikt daarbij indien nodig een inspectiecamera. U krijgt eerlijk advies over de beste oplossing voor uw probleem.

Uw nieuwe riolering onderhouden


Wilt u uw nieuwe riolering in optimale staat houden en eventuele problemen tijdig signaleren en oplossen? Dan is het verstandig om uw riolering periodiek te laten onderhouden. Wij adviseren u graag over de frequentie hiervan. Zo weet u precies waar u aan toe bent en voorkomt u onverwachte en hoge kosten. Voor het onderhoud kunt u een onderhoudscontract afsluiten.

Riool vervangen kosten


Wanneer uw riool aan vervanging toe is, wilt u natuurlijk weten wat het kost. Dit hangt af van verschillende factoren:
  • Arbeidsuren: hoeveel tijd kost het om uw riool te vervangen? Hierbij wordt ook rekening gehouden met de bereikbaarheid en de staat van het huidige riool.
  • Lengte: hoeveel meter riool moet er vervangen worden?
  • Materiaal: is er extra materiaal nodig om uw riool te vervangen, zoals een zandzuigwagen om grond, grind, water en andere stoffen rondom de riolering schadevrij op te zuigen.
  • Extra werkzaamheden: is uw riool lastig te bereiken, bijvoorbeeld door muren, tegel- en stucwerk? Dan kunnen wij dit tegen een meerprijs voor u openbreken en herstellen.

Wilt u precies weten wat het kost? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting zodat u weet wat het vervangen van uw riool kost? Vraag dan een offerte aan.

Neem direct contact op voor een afspraak

Werkzaamheden bij het vervangen van de riolering


Het vervangen van uw riool hoeft geen ingrijpende klus te zijn. De meeste buizen liggen onder de vloer en zijn niet gemakkelijk bereikbaar, maar ook in dit geval hebben we oplossingen zoals rioolrenovatie. Heeft u een kruipruimte? Dan is de kans groot dat uw vloer in tact kan blijven. In sommige gevallen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een zandzuigwagen. Deze zuigt grond, grind, water en andere stoffen rondom de rioleringsbuizen weg, zodat ze bloot komen liggen en we er beter bij kunnen.
Indien er geen spoed bij is, kiezen veel mensen ervoor om het vervangen van het riool te combineren met andere werkzaamheden in huis zoals het vervangen van de vloer, badkamer of keuken.
Voor we starten met de werkzaamheden, koppelen we uw sanitaire voorzieningen los. Deze kunt u niet meer gebruiken tot de werkzaamheden afgerond zijn. Naast deze ongemakken brengt het ook voordelen met zich mee. Uw riolering is weer als nieuw en u kunt er weer tientallen jaren tegenaan. De levensduur kan nog verder verlengd worden door het riool periodiek te laten onderhouden.

Wij vervangen uw riolering met hoogwaardige materialen


Door het vervangen van uw riolering maken we een einde aan verstoppingen, stank- of wateroverlast door defecte rioleringen. Door onze ruime ervaring en ons uitgebreide dienstenpakket op het gebied van rioolonderhoud hebben wij een geheel eigen visie op de constructie van rioleringsstelsels ontwikkeld. Steeds meer opdrachtgevers doen hier een beroep op. Bij de vervanging en installatie van binnenriolering en de aanleg van buitenriolering kan gekozen worden uit een veelheid van hoogwaardige materialen. 

Laat uw riolering vervangen door onze experts


Wilt u een riolering laten vervangen door Van der Velden rioleringsbeheer? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting zodat u weet wat het kost om uw riool te vervangen? Vraag dan een offerte aan.
Uitbreiden riolering