• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Quickscan drone

Al decennia lang worden rioolinspecties uitgevoerd door het riool droog te zetten, met waterdrukte reinigen en dan te inspecteren met een riool-inspectiecamera. Maar wat nu als dit bijna niet gaat, als je er heel moeilijk in kunt komen,of als de putten op een plaats liggen waar je met materieel niet bij kunt of als het heel moeilijk is om het water eruit te krijgen, wat dan? Tot nu toewas dan de”ouderwetse” rioolspiegel de enige oplossing.Van der Velden zet nu de Drone in.De ontwikkeling van drones gaat wereldwijd razendsnel en kan ook in de rioleringsbranche weleens gaan zorgen voor een revolutie. De drone die Van der Velden inzet is speciaal ontwikkelt voor dit doel: het vliegen in moeilijk toegankelijke ruimten. Om dit goed en veilig te doen heeft deze drone een unieke kooivormige constructie.Verder is hij voorzien van een systeem van sensoren waardoor er heel stabiel gevlogen kan worden. De camera op deze drone maakt superscherpe 4K-beeldopnamen. Dit alles maakt deze drone uniek in zijn soort!

Quickscan
Het gebruik van een drone voor rioolinspectie is uitermate geschikt voor een quickscan: snel en tegen relatief lage kosten een goede indruk opdoen. Met de filmbeelden die de drone maakt kan daarna een verder advies worden uitgebracht. Uiteraard kan een quickscan worden uitgevoerd in meer dan alleen riolen:ook in duikers, overkluisde beken, overige watergangen,putten en gemalen enzovoorts.De drone is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld dak- of dakgootinspecties.Met de drone is het ook mogelijk een 3D-scan te maken. Via deze link zie je vanuit inspectiecamerabeelden de drone vliegen.

Tijdwinst en kostenbesparend
Door het gebruik van een drone is grote tijdswinst te behalen. Vooral vanwege de snelle opbouw: in 10 minuten is de drone inzetbaar. Daarnaast heeft de drone een hele scherpe camera, die ook in donkere ruimtes opnames kan maken. Bovendien kan de drone stil blijven hangen en ook warmtebeelden maken. Een ander groot voordeel van de drone is dat deze niet noodzakelijk dezelfde weg terug hoeft af te leggen: de drone kan in de ene put of toegang het riool in en in een volgende er weer uit. Al deze voordelen maken dat de inzet van een drone dus ook flink kosten zal gaan besparen.

Onmogelijke plekken
De drone kan veilig werken op plaatsen die te gevaarlijk zijn voor de mens. De drone vliegt hier moeiteloos doorheen en voert de quickscan uit. Via deze link zie je beelden vanuit de drone. Samen met de leverancier zijn we de techniek van de drone verder aan het ontwikkelen. Zo zijn we druk bezig om locatiebepaling mogelijk te maken en het vastleggen van schadebeelden verder te ontwikkelen.

Ook vooroplopen?
Wij bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn voor uw project. Neem hiervoor contact op met uw regionale vestiging.

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug