• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Drukrioleringen reinigen

Probleemloos uw drukriolering en persleiding reinigen


Om drukrioleringen optimaal te laten functioneren is het belangrijk om de persleidingen hiervan regelmatig te reinigen. Zo voorkomt u een verstopte drukriolering. Een drukriolering is een rioleringssysteem dat vaak wordt toegepast in de buitengebieden – voor afgelegen woningen, boerderijen en recreatieterreinen. U herkent ze aan de besturingskasten met een storingslamp langs de weg. Bij storingen brandt de rode lamp op de kast en dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met een rioleringsbedrijf. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Naast het oplossen van storingen en rioolverstoppingen, voeren wij ook preventief onderhoud uit om problemen te voorkomen en leggen wij drukrioleringen en persleidingen aan.

Neem direct contact op.

Hoe werkt een drukriolering en persleiding?


In buitengebieden komt het afvalwater via drukrioleringen in een pompput terecht. Vanuit deze put wordt het afvalwater onder druk in een volledig gevulde leiding (persleiding) gepompt. Via de persleiding gaat het afvalwater vervolgens naar het ‘gewone’ gemeentelijke rioolstelsel. De gemeente is verantwoordelijk voor de afvoer van afvalwater en daarmee de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel.

Traditioneel drukrioleringen en persleidingen reinigen


Drukrioleringen en persleidingen onderhouden gebeurde in Nederland tot voor kort vaak door middel van ‘foam pigging’. Bij deze techniek perst men een kunststof prop door de persleiding. Deze traditionele techniek brengt echter risico’s met zich mee. De ‘foam pig’ kan vast komen te zitten en zo de riolering verstoppen. Zeker bij obstakels als vernauwingen, bochten en kleppen is de kans hierop niet gering.

Innovatief reinigen met water en lucht


Een drukriool of persleiding schoonmaken kan ook op moderne wijze. Als alternatief past Van der Velden Rioleringsbeheer een innovatieve techniek toe, gebaseerd op de gecombineerde reinigingskracht van water en lucht. Met behulp van een vacuümwagen zuigen we eerst de pompput leeg en vervolgens halen we de pomp uit de put. Daarna sluiten we de reinigingsinstallatie aan op de persleiding. Deze reinigingsinstallatie pompt gedoseerd water met een afgestemde hoeveelheid lucht door de persleiding. Hierdoor komt het vuil los en wordt het afgevoerd. Na deze behandeling verwijderen we de aanwezige afzetting in de persleiding en voeren we deze af naar de ontvangstput. Tot slot reinigen we de ontvangstput en maken we de pompput weer klaar voor gebruik. Zo weet Van der Velden verstoppingen tijdens én na het reinigen effectief te voorkomen.

Voordelen van onze moderne werkwijze


Drukrioleringen en persleidingen laten reinigen door middel van water en lucht brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst veroorzaakt de moderne werkwijze van Van der Velden Rioleringsbeheer haast geen overlast. We kunnen de drukrioleringen en persleiding in één keer behandelen, ook wanneer leidingen meer dan een 1 kilometer lang zijn.

Bespaar kosten door onderhoud aan uw drukriolering en persleiding


Een drukriool en persleidingen onderhouden via water en lucht is ook zeer kostenbesparend – het werkt snel en efficiënt. Na uitvoering van de werkzaamheden merkt u direct dat de pomp meer water wegpompt in minder tijd. De innovatieve techniek zorgt voor een optimale werking van de drukriolering. En dat is niet alles: na het reinigen van de persleiding ligt het energieverbruik een stuk lager, waardoor ook de kosten enorm teruglopen. Kortom: dé beste manier om drukrioleringen en persleidingen te reinigen.

Alle voordelen op een rij:


  • Optimaal functionerend door preventief onderhoud;
  • Geen kans op verstopping tijdens onderhoud;
  • Milieuvriendelijk proces met water en lucht;
  • Geen overlast;
  • De snelste en meest efficiënte reinigingsmethode;
  • Het laagste energieverbruik;
  • De laagste kosten.

Storing aan de drukriolering


Wanneer het lampje op de besturingskast brandt, is er sprake van een storing. Wij adviseren u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Hoe eerder de storing verholpen is, hoe minder overlast u ervaart. Maar wat kan er aan de hand zijn? Een veel voorkomend probleem is een verstopping van de huisaansluiting naar het hoofdriool. Wanneer het erfscheidingsputje van het desbetreffende perceel vol staat met rioolwater, dan bevindt de verstopping zich in het gemeentelijke riool en is de gemeente verantwoordelijk voor het oplossen van de storing. Is het putje leeg? Dan bevindt de verstopping zich in het gedeelte van het putje naar de woning. De eigenaar moet in het laatste geval zelf voor een oplossing zorgen. Van der Velden staat klaar voor zowel particulieren als gemeenten.

Neem contact op om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

Aanleg drukriolering en persleiding


Drukrioleringen en persleidingen reinigen is niet het enige wat Van der Velden Rioleringsbeheer op dit gebied voor u kan verzorgen. We kunnen desgewenst ook de aanleg van drukriolering, in PE (polyetheen), voor onze rekening nemen. Inclusief aanleg en installatie van de benodigde pompput en bijkomende werkzaamheden.

Naast drukrioleringen reinigen kunnen wij ook rioleringen voor u inspecteren en renoveren.

Wat kost de aanleg en het onderhoud van een drukriolering en persleiding?


Wilt u drukriolering aan laten aanleggen door Van der Velden Rioleringsbeheer? Wilt u uw drukriolering of persleidingen periodiek laten onderhouden? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan of neem direct contact op voor advies.


  • Klik op de onderstaande foto voor een diapresentatie

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug