• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Drukrioleringen reinigen

Probleemloos reinigen dankzij innovatieve techniek
Om drukrioleringen optimaal te laten functioneren is het belangrijk de persleidingen hiervan regelmatig te reinigen. Zo voorkomt u dat de drukriolering verstopt raakt. Maar wat is drukriolering precies? Dit rioleringssysteem wordt vaak toegepast in de buitengebieden – voor afgelegen woningen, boerderijen en recreatieterreinen. Bij drukriolering komt het afvalwater in een pompput terecht. Vanuit deze put wordt het afvalwater onder druk in een volledig gevulde leiding (persleiding) gepompt. Via de persleiding gaat het afvalwater vervolgens naar het ‘gewone’ gemeentelijke rioolstelsel.

Traditioneel drukrioleringen reinigen
Drukrioleringen reinigen gebeurde in Nederland tot voor kort vaak door middel van ‘foam pigging’. Bij deze techniek perst men een kunststof prop door de persleiding. Deze traditionele techniek brengt echter risico’s met zich mee. De ‘foam pig’ kan vast komen te zitten en zo de riolering verstoppen. Zeker bij obstakels als vernauwingen, bochten en kleppen is de kans hierop niet gering.

Innovatief reinigen met water en lucht
Een drukriool schoonmaken kan ook op modernere wijze. Als alternatief past Van der Velden Rioleringsbeheer een innovatieve techniek toe, gebaseerd op de gecombineerde reinigingskracht van water en lucht. Met behulp van een vacuümwagen zuigen we eerst de pompput leeg en vervolgens halen we de pomp uit de put. Daarna sluiten we de reinigingsinstallatie aan op de persleiding. Deze reinigingsinstallatie pompt gedoseerd water met een afgestemde hoeveelheid lucht door de persleiding. Hierdoor komt het vuil los en wordt het afgevoerd. Na deze behandeling verwijderen we de aanwezige afzetting in de persleiding en voeren we deze af naar de ontvangstput. Tot slot reinigen we de ontvangstput en maken we de pompput weer klaar voor gebruik. Zo weet Van der Velden verstoppingen tijdens én na het reinigen effectief te voorkomen.

Voordelen van onze moderne werkwijze
Drukrioleringen laten reinigen door middel van water en lucht brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst veroorzaakt de moderne werkwijze van Van der Velden Rioleringsbeheer haast geen overlast. We kunnen de persleiding in één keer behandelen, ook wanneer de leiding een lengte heeft van meer dan 1 kilometer.

Kostenbesparend
Een drukriool schoonmaken via water en lucht is ook zeer kostenbesparend – het werkt snel en efficiënt. Na uitvoering van de werkzaamheden merkt u direct dat de pomp meer water wegpompt in minder tijd. De innovatieve techniek zorgt voor een optimale werking van de drukriolering. En dat is niet alles: na het reinigen van de persleiding ligt het energieverbruik een stuk lager, waardoor ook de kosten enorm teruglopen. Kortom: dé beste manier om drukrioleringen te reinigen.

Alle voordelen op een rij:

 • Optimaal functionerend door preventief onderhoud;
 • Geen kans op verstopping tijdens onderhoud;
 • Milieuvriendelijk proces met water en lucht;
 • Geen overlast;
 • De snelste en meest efficiënte reinigingsmethode;
 • Het laagste energieverbruik;
 • De laagste kosten.
Aanleg drukriolering
Drukrioleringen reinigen is niet het enige dat Van der Velden Rioleringsbeheer op dit gebied voor u kan verzorgen. We kunnen desgewenst ook de aanleg van drukriolering, in PE (polyetheen), voor onze rekening nemen. Inclusief aanleg en installatie van de benodigde pompput en bijkomende werkzaamheden.

Naast drukrioleringen reinigen kunnen wij ook rioleringen voor u inspecteren en renoveren

Offerte aanvragen

Wilt u drukriolering aan laten aanleggen door Van der Velden Rioleringsbeheer? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan. 

 • Klik op de onderstaande foto voor een diapresentatie

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

 • Integraal werken met de gemeente Rijnwaarden

  Lees meer

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug