• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Van der Velden rioleringsbeheer Arnhem B.V.

Arnhem

Van der Velden Rioleringsbeheer Arnhem B.V.

Uw ontstoppingsdienst in Arnhem

Een verstopte riolering, een lekkage of last van een rioollucht in huis of op kantoor? Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Neem daarom direct contact op met onze rioolservice voor omgeving Arnhem. Het team in Arnhem staat klaar om uw rioolprobleem snel en vakkundig te verhelpen. Ook voor het onderhoud aan uw riolering bent u bij ons aan het juiste adres. 

(026) 321 53 16

Bezoekadres Van der Velden Rioleringsbeheer Arnhem B.V.

Malburgse Sluis 3
6833 KA Arnhem
storing.Arnhem@vandervelden.com

Waarom Van der Velden Arnhem?

  • 55 jaar ervaring
  • Wij verhelpen jaarlijks 100.000 rioolproblemen
  • Onze servicedienst staat 24/7 paraat
  • Zeer korte responstijd
  • VIHB gecertificeerd

Rioolproblemen in omgeving Arnhem

Een verstopping of storing komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Onze loodgieters zijn vakmensen die de ernst van uw situatie begrijpen en uw riolering snel en adequaat ontstoppen. Ons rioleringsbedrijf staat 24/7 en 365 dagen per jaar paraat in omgeving Arnhem. Onze storingsunits beschikken over alle apparatuur om rioleringsproblemen te detecteren en op te lossen. Ze beschikken over een hogedrukpomp, frees- en veerapparatuur, handgereedschap en materialen voor het verrichten van kleine (nood)reparaties (sifons, ontstoppingsstukken en dergelijke).

Wat kunt u zelf doen bij een verstopt riool?

Rioolstelsels raken na verloop van tijd vervuild. De verstopping kan ontstaan in een leiding (afvoer) of in het riool zelf. Haren, zeep, etensresten, olie en vet zijn vaak de oorzaak. Ze hechten aan de binnenkant van uw afvoer, waardoor deze steeds kleiner wordt. Een kleine verstopping kan vaak ook zelf opgelost worden. We geven u 5 tips:

Tip 5: Spoel kokend heet water door uw afvoer

Deze aanpak is vooral effectief bij een ontstopping door olie en vet. Door het hete water smelt de vetophoping en kan het water weer doorstromen.

Tip 4: Ontstop uw afvoer met sodawater en azijn

Lukt het niet om de verstopping te verhelpen met heet water? Giet dan wat soda door de afvoer. Vervolgens giet u er voorzichtig wat azijn bij. Er ontstaat een chemische reactie waardoor de azijn en soda gaan borrelen. Laat het een kwartier inwerken en spoel daarna met kokend heet water. Let op: adem de dampen die vrijkomen niet in.

Tip 3: Reinig de sifon

Het reinigen van de sifon is erg gemakkelijk. Open voor u begint de ramen, want er kunnen behoorlijk wat vieze geurtjes vrijkomen. Plaats een emmer onder de sifon en ontkoppel de sifon met een waterpomptang. Nu kunt u het water en vuil verwijderen uit de sifon en de afvoerbuis. Schroef daarna de sifon weer aan de afvoerbuis. Controleer of deze goed vast zit en zet vervolgens de kraan aan om te kijken of het water goed wegloopt.

Tip 2: Maak het vuil los met een ontstopper

Met een rubberen ontstopper kunt u de afvoer weer vrijmaken. Plak het overloopgat dicht met tape en zorg dat er wat water in de bak staat. Zet de zuignap over de afvoer en druk hem helemaal in tot deze goed afsluit. Daarna maakt u een aantal flinke trekbewegingen zodat er een pompend effect ontstaat. Herhaal dit zo nodig enkele keren en controleer of het water gemakkelijk wegspoelt.

Tip 1: Gebruik een ontstoppingsveer of een rioolveer

Zit de verstopping niet in de sifon, maar verderop in de afvoer? Gebruik dan een ontstoppingsveer of een rioolveer. Deze draait u in de afvoer. Al draaiend dringt deze steeds dieper in de afvoer en boort deze door de verstopping. Herhaal deze behandeling een paar keer en controleer het effect door water in de afvoer te gieten.

Riool laten ontstoppen door een loodgieter

Helpen bovenstaande tips niet of heeft u met een complexere verstopping te maken? Neem telefonisch contact op via (026) 321 53 16. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Wij nemen het probleem telefonisch met u door en geven een indicatie van de kosten. Vervolgens maken we een afspraak. Dit is altijd binnen 24 uur. Buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld naar onze centrale meldkamer. Onze storingsdienst neemt vervolgens contact met u op en maakt de benodigde afspraken. Woont u niet in Arnhem, maar elders in Nederland? Neem dan contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Rioleringsbeheer en onderhoud aan uw riool

Natuurlijk zijn wij rioolproblemen liever voor. Daarom verrichten wij ook preventieve werkzaamheden, zoals het reinigen van het rioolstelsel en het reinigen en ledigen van onder meer (infiltratie)rioleringen, lijngoten, dakgoten, drukrioleringen, kolken en pompputten. Indien noodzakelijk kunnen we obstakels uit het riool frezen zoals wortels, kalksteen, cement en beton. Voor het periodieke onderhoud kunt u een onderhoudscontract afsluiten.

Wat kost het ontstoppen van een riool in omgeving Arnhem?

Wilt u de prijs weten van onze rioolservice? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u vaak telefonisch al een indicatie van de kosten geven. Bent u geïnteresseerd in preventief reinigen van uw hoofdrioleringen en/of binnenrioleringen, eventueel volgens een vaste frequentie en/of op contractbasis om calamiteiten voor te blijven. Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan.

Over Van der Velden

Van der Velden Rioleringsbeheer is een familiebedrijf dat is opgericht in 1965. Wij zijn expert in het beheren, repareren, vernieuwen en vervangen van rioleringen en leidingen. Daarnaast ontzorgen we u in de bijkomende werkzaamheden zoals het grond-, hak- en breekwerk, het afvoeren van puin en het bestraten. Wij helpen u graag bij het voorkomen en verhelpen van rioolproblemen. Daarbij kunt u rekenen op de kwaliteit en service die u van een ervaren marktleider mag verwachten. Met de best opgeleide mensen en modern, innovatief materieel zorgen we voor een probleemloze werking van het rioleringssysteem. Bekijk ook eens het complete dienstenoverzicht.

Direct advies nodig? (026) 321 53 16

Ruud Wtenweerde Ruud Wtenweerde
Vestigingsmanager

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug